هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش

  • کد خبر: ۳۳۳۷۹۱
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش
ازدواج‌های دیرهنگام، تمایل‌نداشتن برای بارداری در سال‌های نخست زندگی مشترک و تعلل چند‌ساله در اقدام برای دومین بارداری، باوجود همه روش‌های نوین درمان ناباروری، فرصت تجربه پدر‌و‌مادر‌بودن، به‌ویژه مادری را از خیلی افراد گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «بین نخواستن با نتوانستن فرق است! یکی از آن جمله‌های فیلسوفانه است که همین چند روز پیش به‌معنای واقعی کلمه درکش کردم. وقتی دکتر آب پاکی را روی دستم ریخت و گفت: شما بدون اقدام برای پیشگیری از بارداری هم در همه این سال‌ها نمی‌توانستید باردار شوید!، باوجود اینکه با اصرار همسرم برای آزمایش‌های پیش از بارداری رفته بودم، این جمله همه هیبتم را فرو ریخت.

 انگار در همه این سال‌ها به خودم و دیگران دروغ گفته بودم. باورش برای خودم هم کمی سخت است. من درست از همان لحظه عطش بارداری پیدا کردم و با همه وجودم می‌خواستم باردار شوم. رسیدن به مرز چهل‌سالگی ترس بیشتری از ناتوانی در باروری در وجودم ایجاد کرده بود، درست مانند کسی که به پایان خط رسیده است و قدرت هیچ تصمیم‌گیری ندارد.»

رنج و سردرگمی که محبوبه، یکی از دوستان صمیمی‌ام، به‌تازگی پیدا کرده است، این‌روز‌ها در حال‌و‌احوال خیلی از زوج‌ها می‌توان دید. ازدواج‌های دیرهنگام، تمایل‌نداشتن برای بارداری در سال‌های نخست زندگی مشترک و تعلل چند‌ساله در اقدام برای دومین‌بارداری، باوجود همه روش‌های نوین درمان ناباروری، فرصت تجربه پدر‌و‌مادر‌بودن، به‌ویژه مادری را از خیلی افراد گرفته است؛ به‌طوری‌که آمار‌ها نشان می‌دهد از هر پنج زوج ایرانی تقریبا یک زوج هرگز صاحب فرزند نمی‌شود.

مسئله‌ای که از نظر دکتر نیره خادم، متخصص زنان و زایمان و فلوشیب نازایی، نیز تنها‌راه‌حل عاقلانه برای مقابله با آن، ازدواج بهنگام و بارداری بموقع است. موضوعی که خیلی‌وقت‌ها متأثر از باور‌های نادرست ما درباره زمان مناسب برای بارداری و فرصت‌داشتن برای آن است؛ موضوعی که امروز می‌خواهیم با توجه به فرهنگ حاکم برجامعه دراین‌باره با کمک این متخصص مجرب، قدری درباره آن صحبت کنیم.

سن طلایی بارداری

بهترین سن برای بارداری در زنان، ۲۰ تا ۳۰ سالگی است. باوجود این سن، ۱۸ تا ۳۵ سالگی هم پذیرفتنی است؛ ولی کمتر یا بیشتر از آن با مشکلاتی برای مادر همراه است که نمی‌توان و نباید آن را نادیده گرفت. برای همین به بارداری خارج از این فاصله سنی، بارداری پرخطر می‌گویند.

شانس باروری در زنان در سن بیست‌تا‌سی‌سالگی حدود ۲۵ تا ۳۰‌درصد است و با رسیدن به مرز چهل سالگی به کمتر از ۱۰ درصد می‌رسد.

۱۸-

به موازات تبلیغات درباره بارداری‌های پرخطر در سن بالا، برخی تصور می‌کنند که هرچه سن بارداری کمتر باشد، بارداری بهتر و برای مادر کم‌خطرتر است؛ درحالی‌که بارداری کمتر از سن هجده سال نیز بارداری پرخطر نامیده می‌شود. علت آن، درحال‌رشد‌بودن اندام‌های تولید مثلی و تناسلی در این سن است که ممکن است خطراتی را برای مادر نوجوان و نوزادش داشته باشد. برای نمونه، احتمال مرگ ناشی از عوارض بارداری و زایمان در مادران نوجوان پانزده تا نوزده ساله، دو‌برابر مادران ۲۰ تا ۳۴ ساله و در مادران کمتر از پانزده سال، پنج برابر زنان بیش از بیست سال است. ناگفته نماند که این آسیب‌ها فقط جسمی نیستند و ابعاد مختلفی از زندگی یک مادر نوجوان را دربرمی‌گیرند.

۳۵+

با افزایش سن ازدواج، طبیعی است که شاهد بارداری‌های سن‌بالا هم باشیم. اتفاقی که درباره نخستین تجربه بارداری از اهمیت و حساسیت بیشتری هم برخوردار است، برای همین توصیه می‌شود دست‌کم نخستین تجربه بارداری در سن کمتر از سی‌وپنج‌سالگی اتفاق بیفتد. جدا از این مسئله، مهم‌ترین دلیلی که سبب می‌شود تا ما بارداری در سن بیشتر از سی‌وپنج‌سالگی را مناسب ندانیم. کاهش ذخیره تخمدانی زنان از این سن به بعد است که قدرت باروری آنها را از نظر کمی و کیفی به‌شدت کاهش می‌دهد. همچنین بیماری‌هایی که با بالارفتن سن، سلامت فرد را تهدید می‌کند، مانند دیابت و فشارخون که با ضریب بیشتری سلامت مادران باردار را درمعرض خطر قرار می‌دهد و مشکلاتی مانند سقط جنین و ناهنجاری‌های کروموزومی را بیشتر می‌کند.

۴۰+

بیشتر زنان در دهه ۴۰ زندگی خود یائسگی را تجربه می‌کنند؛ یعنی فاصله سنی ۴۵ تا ۵۰ سالگی که پایان سن باروری یک زن نامیده می‌شود. گفتیم بارداری بیشتر از سن سی‌وپنج‌سالگی پرخطر است و با کاهش کمی و کیفی ذخیره تخمدانی همراه است؛ ولی این به‌معنای آن نیست که هیچ زنی نباید در این سن باردار شود یا اگر باردار شود، فرزند معلول و ناتوانی خواهد داشت. به‌طورکل ما برای بارداری در سن بالا، حتی پنجاه‌سالگی، یک قاعده کلی داریم که در هر فردی باید اختصاصی و ویژه خود او در نظر گرفته شود:

تا وقتی که زنی عادت ماهانه می‌شود، عادت ماهانه او منظم است و فولیکول‌های خوبی در تخمدانش هست و از سلامت جسمی و عمومی خوبی نیز برخوردار است، می‌تواند باردار شود. فقط بارداری در سن بالا مراقبت‌های بیشتری می‌خواهد؛ چه پیش از بارداری و چه در دوران بارداری.

حفظ باروری

این روز‌ها روش‌های زیادی برای درمان ناباروری یا کمک به بارداری در سن بالا ابداع شده است، مانند فریز تخمک برای استفاده در سال‌های بعد. باهمه اینها تجربه‌های درمانی نشان می‌دهد هیچ روشی تضمین صددرصدی برای بارداری نیست و همچنان بارداری در سن مناسب آن بهترین گزینه است تا فرد در صورت داشتن مشکلات ناباروری فرصت بیشتری برای درمان هم داشته باشد.

۳۳ سالگی

به زنانی که آمادگی بچه‌دار‌شدن را ندارند، ولی در آینده بچه می‎خواهند، توصیه می‌شود تا پیش از سی‌وسه‌سالگی برای فریز تخمک یا جنین اقدام کنند. فریز تخمک به زنان مجرد و فریز جنین به زنان متأهل پیشنهاد می‌شود.

فریز جنین > فریز تخمک

شانس بارداری با فریز جنین بسیار بیشتر از فریز تخمک است که لازمه آن ازدواج در سن مناسب است.

شایع‌ترین علت ناباروری

  • مشکل در سلول‌های اسپرم و شیوه عملکرد آنها
  • مشکل تخمک‌گذاری

۳ عامل تأثیرگذار بر باروری

  • سن
  • سبک زندگی
  • مشکلات سلامتی

۲۰%
حدود ۲۰درصد از زوج‌های ایرانی نابارور هستند؛ یعنی از هر پنج زوج ایرانی، یک زوج مشکل ناباروری دارد.

۱۵%
میانگین ناباروری در دنیا بین ۱۵ تا ۲۰درصد است.

۲۰%
با وجود همه درمان‌ها، ۱۵ تا ۲۰درصد زوج‌ها هیچ‌وقت بچه‌دار نمی‌شوند.

روش درمانی IVF

رایج‌ترین روش درمان ناباروری در سال‌های گذشته است که در آن از هر صد زوج، حدود ۳۷‌درصد جواب می‌گیرند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->